Счетоводна кантора (къща)?

Съвременният бизнес трябва да бъде гъвкав. В условията на динамична икономическа обстановка и неблагоприятни пазарни условия, масово малките и средни фирми, предпочитат да ползват услугите на специализирани счетоводни предприятия, или така наречените счетоводни къщи (кантори). Това им дава възможността бързо, лесно и професионално да решават счетоводните си казуси-законосъобразно.
Всеки бизнес има нужда от правилна стратегията за оптимизиране на разходите, а използването на счетоводна къща е едно много практично решение. Вместо наемането на счетоводители на трудов договор, кантората предоставя професионални счетоводни услуги и опит на счетоводители-професионалисти.
Преди обаче да се обърнете към подобна къща за счетоводните си нужди е добре да знаете, какво точно представлява счетоводната кантора и какво може да очаквате от нея. За вас е важно да сте сигурни, че този модел на работа е най-подходящият вариант за бизнеса ви.
Счетоводната кантора е фирма, която помага на клиентите си – физически и/или юридически лица (независимо от сферата им на дейност), с широк набор от услуги, като месечно и годишно счетоводно отчитане, обработка на документи и всичко необходимо, съгласно законовата уредба на българското законодателство. И най-важното – в нужните срокове!
Какво означава това за бизнеса ви?
Група професионалисти са готови да изпълняват функциите на счетоводител на договор, като се грижат всички документи свързани с дейността ви да са изрядни, съобразно законовите изисквания. Оптималното решение е ползване на услугите на абонаментен принцип, което гарантира по-нисък разход за съответната услуга.
Специфичността на бизнеса ви ще определи обема на дейност и задълженията, които ще поеме счетоводната фирма. Счетоводната къща може да се заеме с обслужване и отчитане на всякакви банкови задължения, лизинги и кредити към финансови институции. Водене на документацията за персонала на фирмата и всичко, което касае труд и работна заплата /ТРЗ/: назначаване и освобождаване на служители; обработка на работни заплати, отпуски, болнични, трудови досиета, трудови книжки; подготовка и подаване на документация за Национален осигурителен институт (НОИ) или декларации и документи, нужни в срок за Националната агенция по приходите (НАП); да изчисли задълженията към обществено осигуряване и здравната каса. Счетоводната кантора ще извършва вместо вас всички изчисления и дейности по отчитането на корпоративния данък, ДДС и всички други данъчни задължения.
Това са все регулярни операции, които следва да се извършват от компетентни служители и в срок, за да се води отчетността ви чисто и коректно.
Независимо от степента на важност на счетоводните процеси за бизнеса ви, счетоводната къща е в услуга, точно на вашия бизнес, защото ще отговори на специфичните нужди на организацията ви и ще ви позволи да използвате счетоводната информация за правилно управление на същата. От една страна счетоводната кантора поддържа финансите и счетоводството прилежно, съобразно законовите изисквания, а от друга предоставя решения на база ситуацията в момента. Не рядко се появяват критични ситуации, но счетоводната къща подпомага с гъвкави решения за да реши казуси с фалит, несъстоятелност, прекомерни данъци, осигуровки, липса на опит и знание в обслужването, както и много други проблеми, резултат от неудачно финансово или икономическо управление. Предимството на използването на счетоводна къща или кантора е точно ресурса, с който разполага, а именно- компетентни, надеждни и опитни професионалисти. Потърсете правилното решение за вашите счетоводни нужди на Schetovodniuslugi.bg и не се колебайте да се свържете с наш специалист.

Leave Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *